Peli-Karhu ei talviunille jouda - sarjapelikausi käynnistyi jälleen!
10.1.2021 19:03 Uutiset / U11 (2010)

Peli-Karhu ei talviunille jouda - sarjapelikausi käynnistyi jälleen!

Uusi vuosi lähti käyntiin kiristyvässä pakkassäässä, ja kiekkoilijat odottivat kuumeisesti tietoa siitä, jatketaanko sarjapelejä vallitsevassa tilanteessa lainkaan. Ilouutinen saavutti seurat heti tammikuun alussa: pelejä voidaan pelata, vaikkakin ilman yleisöä. IPK:ssa on harjoiteltu rajoitusten sallimin keinoin koko kauden ajan hyvällä meiningillä, ja nyt päästiin jälleen tositoimiin.

Sarjaohjelmaan oli tullut pieniä muokkauksia, mutta tiedossamme ollut la 9.1.2021 pelattava kotipelipäivä oli pientä laittoa vaille valmis paketti. Ohjelman mukaisesti Iisalmeen matkustivat Vuokatti Team Sport sekä viime marraskuussa kotipeleissään IPK:n voittanut Kuhmon KiVa HT. Pyrimme tekemään ottelutapahtumasta mahdollisimman autenttisen, vaikkakin parhaat fanit, eli pelaajien kotiväki ei nyt päässyt kannustamaan paikan päälle. Iloksemme saimme tietää, että VTS aikoi tehdä peleistä livelähetyksen Facebookiin, ja linkin avulla peliä pystyi seuraamaan kotoa käsin!

Kotipelit päättyvät viime vuonna pienpeleihin ja samalla sapluunalla aloitettiin nyt. Pienpeleistä kertauksena: kyseessä on 3 vs. 3 - pelitapa, joka tuottaa paljon nopeita käänteitä ja maaleja, vaihdot ovat 1 minuutin mittaisia ja peleissä ei ole normaalin sarjapelin tapaan liveseurantaa tulospalvelussa eikä maalin jälkeistä aloitusta, vaan maalivihellyksen jälkeen peli jatkuu välittömästi.

Vuokatti Team Sport saapui kirpeänä pakkasaamuna Iisalmeen aloittamaan päivän otteluohjelman. IPK Blackin hienosta yrityksestä huolimatta se taipui Vuokatin alla. VTS kuittasi voittonsa pesäerolla 17 - 36.

Jää ei ehtinyt olla kauaa tyhjillään: 5 minuutin ottelutauon aikana kaukaloon saapui toinen vieraamme, Kuhmon KiVa HT, saattelijana IPK Yellow. Viimeksi kohdatessamme vastustajan kotikonnuilla emme ihan päässeet iholle asti, mutta nyt Peli-Karhuilla olikin toinen ääni kellossa! Kotiareenalla koettiin päivän ensimmäinen voitto: 21 - 17!

Kymmenen minuutin ottelutauon aikana jäällä kävi kuhina: joukkueemme rivakka tiimi purki ja kokosi pelialueita rajoittavia laitoja sitä mukaa, kun jäänhuoltokone siloitteli pinnan seuraaviin peleihin valmiiksi.

Kuhmokin kävi tuon ajan virkistäytymässä omassa kopissaan ja marssi vuorostaan tervehtimään IPK Blackin pelaajia. Iisalmelaisilla oli sen verran kova tahtotila ja revanssin kaipuu, että voittoa lähdettiin hakemaan ja sehän sieltä tuli! KiVa HT antoi mainion vastuksen, mutta tämä "pysti" jätettiin kotiin: Black taituroi lopputilanteeksi 26 - 22.

Vuokatti odotteli viimeistä peliään parin tunnin ajan ja odotus kyllä palkittiin: tulokseksi kirjattu 18 - 30 toisti ensimmäisen pelin kuvioita, mutta Yellow'n pelaajilta se ei irronnut ihan helposti. Aina vähän silitetään vastakarvaan!

Seuraava etappi on vierailu Suomussalmelle ja se reissu onkin jo viikon päästä edessä. SuPsin kanssa olemme tavanneet ensimmäisen kerran Kajaanissa viime vuonna. Toisena vastustajana on Kajaanin Hokki. Ja tuskin on pelipaidasta hiki kuivahtanut, kun sitä seuraavana viikonloppuna pelataan jälleen Kankaan montussa kotikaukalossa. Siinäpä mittelemmekin keskenämme: IPK Black kohtaa IPK Yellow'n, mutta pitkästä aikaa täyden kentän pelissä!

Kuvat: Darren Rose


   
Lisää uutisia
Iisalmen Peli-Karhut Juniorit ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat