Parasta paikan päällä - juniorilätkä!
23.11.2021 19:15 Uutiset / U12 (2010)

Parasta paikan päällä - juniorilätkä!

Loka- marraskuun sarjapeleissä pysyttelimme Savon sydämessä. Pitkää kenttää veivasimme ensin lokakuussa Iisalmessa, sitten kurvasimme Toivalaan Tuplajäille ja marraskuun viimeisen pelipäivän vietimme jälleen kotihallissamme Kankaan Montussa.

Joensuulaisten kanssa olemme jo hyvin naamatuttuja, sillä kohtasimme ensimmäistä kertaa Outokummussa ja nyt oli vastavierailun aika. Jokipojilla on iso, 38 pelaajan U12- joukkue, joka on jaettu 3 peliryhmään: Punaisiin, Mustiin ja Valkoisiin. Lokakuun lopussa, 31.10., oli Jokipojat Valkoisen vuoro. Valkoiset olivat tällä kertaa mustakeltaisia vähän vahvempia, mutta maalierot Outokummun keikkaan nähden olivat kaventuneet huomattavasti! Tekemisen meininki näkyi jäällä!

Saateltuamme Jokipojat kotimatkalle, oli aika siirtyä kiteeläisten Jääsusien kanssa rinkiin. Näistä kavereista meillä ei ollutkaan aiempaa ”track recordia”. Karhunpennut höykyttivät sudenpentuja muutamaan otteeseen melkoisella tuntumalla, mutta sudet hiipivät lievään johtoon. Yellow ja Black pelasivat tasavertaisen tyylikkäästi. Luisteluvauhti ja henkilökohtainen kehitys alkavat näkyä jokaisessa pelaajassa ja veskarit pitivät mainiosti peräluukun salpoja kiinni, vaikka Kitee pääsikin vähän niskan päälle.

Toivalassa taasen KalPa oli armoton! Peli- Karhujen oli taivuttava ikeen alla. Rankkojen minuuttien aikana kuopiolaiset keltapaidat rääkkäsivät omiamme siihen tahtiin, että päivän päätteeksi pelaajien puseroista sai puristaa litrakaupalla hikeä. Mutta tämähän vain nostaa näläntunteen korkeammalle! Höykyytyksestä huolimatta Montun armeija ei luovuta – ei koskaan!

Parin viikon huilitauko, harjoittelua harjoittelun perään ja yhteishengen tiivistämistä. Siinä rakennuspalikoita syyskauden toiseksi viimeiseen pelipäivään. Kolea sää alkaa jo piiskata kotimaata, mutta siitäkös kiekkokansa vain innostuu! Saimme syyskaudella joukkueeseemme 26. pelaajan, Virkkusen Pertun Iisalmesta. Tervetuloa Perttu parhaaseen poppooseen!

Ja ketkäs muut kuin Jokipojat sieltä köröttelivätkin Iisalmeen! IPK Black nakutteli tasaisesti viiden maalin saldon, johon Jokipojat Musta vastasi samalla mitalla ja peli päättyi tasan 5-5. Riemu kopissa ja hallilla oli aivan yhtä korkealla kuin voitonkin kohdalla, ja kun Yellow vielä kiusasi Mustan joukkueen häviölle, oli aika IPK:n kannustajien hurrata jälleen! Siitäkös Jokipojat hermostuivat ja laittoivat kaikkensa peliin, jotta pääsivät vielä seuraavien koitosten herraksi. Peli- Karhut eivät suinkaan hermostuneet, vaan ampuivat silti muutamia teholaukauksia kohti vieraiden päätyä.

Kauden avainsanoja ovat muun muassa omien henkilökohtaisten taitojen kehittäminen oman ikäluokan tahdissa ja pelaamisen säilyttäminen hauskana. Kahdenkymmenenkuuden pelaajan joukossa jokaisella on kehitys ollut aika huimaa ja onnistumisia on nähty paljonkin. Uudet pelaajamme ovat päässeet loistavasti mukaan toimintaan ja nähtiinpä viime peleissä jäähallilla niin mahtavia tuuletuksia, että oksat pois!

Tämä ikäluokka pelaa vielä viime kaudella lanseerattuja pienpelejä, mutta nyt vain 30% sarjapeleistä. Pienpelien lyhyt oppimäärä: pelataan 3 vs. 3. Kenttää pelataan poikittain ja kolmeen osaan jaettu kenttä sisältää keskiosassa olevan vaihto- ja rangaistusalueen. Maaleista ei tule erillistä aloitusta. Kussakin erässä suoritetaan vain yksi aloitus kuvitellulta keskipisteeltä tuomarin toimesta erän alkaessa. Pelaajien vaihtaminen tapahtuu minuutin välein annettavalla äänimerkillä, jolloin pelaajat vaihtavat ”lennosta”. Äänimerkin soidessa kiekko jää siihen paikkaan, jossa se on, ja kentälle tulevat pelaajat jatkavat peliä siitä kohdasta. Peli jatkuu kenen tahansa pelaajan ehdittyä kiekkoon kiinni. Jos kiekko päättyy maalivahdin haltuun tai tulee maali, hyökkäävä joukkue vetäytyy kohti keskialuetta, jolloin maalivahti laittaa kiekon peliin omalle joukkueelle.

Harjoittelemme edelleen myös U13- joukkueen kanssa yhteisten taitojäiden merkeissä. Kaikilla pelaajillamme on oiva mahdollisuus myös vierailla vuotta vanhempien sarjapeleissä; siitä saa roppakaupalla kokemusta, kun peliaikakin on aivan eri, 3 x 20 minuuttia. Omissa peleissämme vierailee välillä myös nuoremman ikäluokan pelaajia. Varasimme lisäksi oman tekojäävuoron viime kauden tapaan.

Iisalmen Peli- Karhut U12 pelaa seuraavan kerran Kankaan Montussa sunnuntaina 12.12.2021. Silloin nähdään jälleen nopeatempoista, maalirikasta lätkää, kun kauden ensimmäiset pienpelit starttaavat. Vastustajinamme ovat Kiuruveden KK-81 sekä PoU, Polvijärven oma poppoo. Tervetuloa pitämään ääntä ja kannustamaan pelaajiamme iloisesti!

Kuvat Darren Rose


   
Lisää uutisia
Iisalmen Peli-Karhut Juniorit ry
«  Joulukuu   »
Kategoriat