Voittoja kotiin kotipeleissä!
Julkaistu: 30.11.2020 00.00

Kuluvalla kaudella juniorijääkiekkoiluun tuli muutoksia. Puolet U11-ikäluokan sarjapeleistä pelataan pienpeleinä. Tiivistettynä se tarkoittaa, että normaalin 5 kenttäpelaajan sijaan jäällä on rajatulla pelialueella kerrallaan 3 pelaajaa ja 1 maalivahti per joukkue. Vaihdot ovat 1 minuutin välein, peliaika 2 x 20 minuuttia, maalin jälkeen peli jatkuu välittömästi ilman aloitusta ja pelien seurantaa ei tehdä reaaliajassa. Tämä pelitapa tuottaa kentällä nopeita pelitilanteita, tavanomaista enemmän maaleja ja etenkin maalivahdeille erät ovat pelikatkojen puuttuessa melkoisen hikisiä.

IPK Juniorit U11- joukkue isännöi sunnuntaina 29.11. tällä kaudella ensimmäistä kertaa sarjapelipäivää kotihallissaan Iisalmessa. Vieraanamme olivat sonkajärveläinen KallSi sekä kiuruvetinen KK-81. Päivä oli neljäs sarjapelipäivä Kiuruveden, Kajaanin ja Kuhmon jälkeen.

IPK Black sekä KallSi oli jaettu kahteen joukkueeseen, jotka molemmat pelasivat omilla rajatuilla pelialueillaan. Pelin tempo tuli selväksi jo alussa, kun summeri tykitti minuutin välein uutta trioa jäälle ja Black heilutti KallSin verkkoa siihen malliin, että voittohan sieltä tulla tupsahti, 29 - 14!

Eikä Yellow jäänyt yhtään heikommaksi! Nopeat liikkeet ovat näyttäviä ja näyttöä tulikin roppakaupalla: maaleja ropisi vastustajan hyvästä yrityksestä huolimatta ja pelikarhut päättivät pelinsä lukemiin 28 - 13. Hyvä IPK!

Otteluiden välissä oli nyt 20 minuutin tauko, laidat poistettiin ja jäänhoitokone pääsi siloittelemaan tiimellyksen jälkiä.

Blackin seuraava vastus oli jo saapunut, varustautunut ja valmis otteluun. Kiuruveden pelaajille ensimmäinen peli tuotti vähän reippaammin kaulaa IPK:n junnuihin, mutta ei vieraita ihan helpolla päästetty. KK-81 taputteli vierasvoittonsa numeroilla 14 - 22.

Kotijoukkue Yellow tarttui päättäväisesti toimeen ja jarrutti vierasjoukkueen edellisen pelin innostusta lisäämällä painetta vastustajan päätyyn. Kiuruvedelle meni tämän pelin voitto, 26 - 30, mutta erittäin niukasti - IPK pisti niin sanotusti tassun maahan!

IPK Juniorit U11 kiitti jokaisella erätauolla tukijoitaan, jotka omalta osaltaan ovat mahdollistaneet tämänkin päivän ja kannustaneet juniorijääkiekkoilijoitamme.

Kauden otteluista seuraava olisi kahden viikon päästä Kainuun syvässä päässä Suomussalmella. Kotipelipäivän palauttavat harjoitukset alkavat heti huomenna ja Iisalmen jäähallin tekojääkin on saatu ahkeraan käyttöön.

Kiitos KK-81 ja KallSi vierailusta - naapurusten kesken on aina mukavaa!

Kuvat: Darren Rose