IPK U13-joukkueen kiekkojunnut tekevät hyvää
12.11.2020 16:01 Uutiset / U14 (2008)

IPK:n U13-poikien joukkueen pelaajat Mico Pitkänen, Peetu Rönkkö ja Pekka Pappi esittelevät Välittämisen mittatikkua.

Mailat kunniatehtävässä Välittämisen mittatikkuina By Iisalmi -seminaarissa

Iisalmen kaupunki ja Iisalmen Sanomat järjestivät keskiviikkona 11.11.2020 By Iisalmi –seminaari feat. Iisalmen Sanomat –hybriditapahtuman, jonka turvallisuuteen oli panostettu monin tavoin tänä erityisenä aikana. Joskus mittava toimi voi olla yllättävän pieni teko tehtynä oikeaan aikaan – sellainen on esimerkiksi jääkiekkomailan lainaaminen seminaarin turvallisuuskäyttöön Välittämisen mittatikuksi.

Kun Iisalmen kaupungilla mietittiin, miten turvavälejä voisi tapahtumassa havainnollistaa huomiota herättävästi mutta samalla myönteisellä tavalla, innovoivat tapahtuman järjestelytiimiin kuuluvat markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski ja projektipäällikkö Minna Pappi Välittämisen mittatikun – jääkiekkomailan, joka on teipattu kunniatehtävää varten erikoisteippauksin. Tämä sopi myös sen vuoksi erityisen hyvin, koska tapahtumassa turvaväliopastajina olivat Iisalmen Peli-Karhujen henkilöstöä. Seminaarin teemana on vastuullisuus, ja jo se edellyttää ympäristövastuullisuutta ja kierrätyshenkisyyttä. Niinpä mailoja päätettiin kysyä Iisalmen Peli-Karhut –seuran U13- poikien juniorijoukkueelta lainaksi.

”Tämä otettiin oikeasti kunniatehtävänä! Meille oli heti itsestään selvää, että haluamme olla mukana tässä, jos vaan omalta osaltamme voimme olla avuksi. Tästä kertoo hyvin se, että kun laitoin viestillä tiedon asiasta joukkueellemme, niin vajaassa puolessa tunnissa tarvittava määrä mailoja oli kasassa. On kaikkien yhteinen etu, jos epidemiaa voidaan hillitä, tämä on edellytyksenä meidänkin harrastustoiminnan ja pelien jatkumiselle.”, kertoo Minna Pappi IPK U13 joukkueenjohtaja.

Mailat eivät suinkaan mene hukkaan tämän erikoisemman tehtävän jälkeen, vaan ne jatkavat kiitoaan IPK:n U13-poikien joukkueen peleissä, harjoituksissa tai pihatreeneissä. Entä voisivatko Välittämisen mittatikut toimia laajemminkin myös jääkiekon lajiympyröissä – onhan epidemian hillitseminen yhteinen asiamme?

”Itse pelitilanteissa se ei tietenkään onnistu, mutta osallistuminen Välittämisen mittatikku –teko on hyvä esimerkki siitä, kuinka kaikki harrastustoiminta, tapahtuupa se sitten jääkiekon tai jonkin muun lajin parissa, kasvattaa lapsia ja nuoria useammalla elämän alueella, ei pelkästään lajitaidoissa. Tässäkin tuli monta hienoa huomiota esille – auttaminen, vastuullisuus ja yhteisöllisyys.”, pohtii Minna Pappi.

”Meillä Iisalmen seudulla on totuttu tekemään asioita yhdessä. Siitä syntyy paitsi hyvä mieli, myös parempi lopputulos kuin yksin puurtaessa. Tällaiset pienetkin teot voivat olla merkityksellisiä. Auttamalla toista silloin kuin voi kasvaa myös empaattiseksi. Empatia on tärkeä taito etenkin tällaisena haastavana aikana.” kiittelee joukkueen tekoa markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski Iisalmen kaupungilta.


   
Lisää uutisia
Iisalmen Peli-Karhut Juniorit ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat